wat betekent opnieuw opstarten naar de bootloader en hoe gebruik je het? - Android Systeem Herstel (2024)

In het artikel wordt uitgelegd dat de bootloader-modus op Android-apparaten een verborgen interface is die wordt gestart voordat het besturingssysteem opstart. Het bestuurt bewerkingen op laag niveau, zoals het vertellen aan de telefoon welke systeembestanden bij het opstarten moeten worden geladen. Gebruikers hebben toegang tot het bootloader-menu om geavanceerde aanpassingsmogelijkheden te ontgrendelen, firmware-updates of aangepaste ROM's te flashen, aangepaste herstelbewerkingen te installeren en meer. De gids schetst wat de bootloader kan doen, neemt zorgen over het wissen van gegevens weg en biedt de belangrijkste combo-snelkoppelingen op verschillende telefoons om direct in deze modus op te starten. Er wordt ook een ADB-opdrachtmethode getoond.


De onderliggende bootloader van Android verleent geprivilegieerde systeemtoegang aan gebruikers die meer vrijheid willen om hun apparaat aan te passen. Door opnieuw op te starten in deze voorbereidende modus in plaats van in de normale gebruikersinterface, wordt vertrouwde aanpassing van de kerntelefoonsoftware mogelijk door gebruik te maken van de bedieningselementen van de bootloader. Met de juiste toetsen ingedrukt tijdens het opnieuw opstarten van het apparaat, kunnen Android-bezitters profiteren van dit krachtige gebruikersrijk.

Als je al een tijdje een Android-apparaat gebruikt, heb je waarschijnlijk deze optie genaamd bootloader op je apparaat gezien. Als je niet zeker weet wat het betekent om opnieuw op te starten naar de bootloader op Android en je bent benieuwd om erachter te komen, dan is deze handleiding alles wat je nodig hebt.

Het systeem van je Android-toestel bestaat eigenlijk uit verschillende softwareonderdelen. Je telefoon heeft een normale modus die je elke dag gebruikt, en dan heb je nog een aantal andere, niet zo populaire modi die deel uitmaken van het volledige pakket. Een van deze modi is de bootloader-modus die een essentiële taak uitvoert, zonder welke uw telefoon niet kan worden ingeschakeld.

De bootloader op uw Android-apparaat vertelt uw telefoon feitelijk welk besturingssysteem moet worden uitgevoerd en vanaf wanneer. De bootloader laadt ook andere essentiële items voor uw apparaat, zoals de herstelmodus . Zo leert uw telefoon hoe hij moet opstarten, welke essentiële bestanden hij moet gebruiken, enzovoort.


Het volgende bericht vertelt je meer over wat opnieuw opstarten naar de bootloader betekent en wat deze modus daadwerkelijk voor je kan doen op je apparaat.

Wat doet opnieuw opstarten naar Bootloader?

Opnieuw opstarten naar bootloader doet nogal wat dingen om u te helpen uw apparaat in grote mate aan te passen en om u problemen op uw Android-apparaat te laten oplossen. U kunt de bootloader-modus gebruiken, afhankelijk van wat uw vereisten zijn.

De bootloader helpt je in principe toegang te krijgen tot fastboot, die je vervolgens kunt gebruiken om het volgende te doen op je Android-telefoon of -tablet.

1. Ontgrendel de bootloader

Een van de vele dingen die u in de bootloadermodus kunt doen, is de bootloader ontgrendelen. Op veel Android-telefoons zul je merken dat de bootloader standaard vergrendeld is. Dit is eigenlijk om te voorkomen dat bestanden van derden op uw apparaat worden geflasht. Als u echter zeker weet wat u flasht, kunt u de bootloader ontgrendelen.


Het ontgrendelen van de bootloader op een Android-apparaat kost niet veel moeite. Het enige dat u in principe hoeft te doen, is de bootloader inschakelen ontgrendelen optie op uw telefoon en gebruik vervolgens een opdracht in de opdrachtprompt van uw computer om de bootloader te ontgrendelen.

Zodra de bootloader is ontgrendeld, mag je spelen met de kernbestanden van je apparaat. Hiermee kunt u zelfs de bestanden van het besturingssysteem vervangen, en als u dit correct doet, kunt u uw telefoon nog veel verder aanpassen.

2. Vergrendel de bootloader opnieuw

In de meeste gevallen hoeft u uw bootloader niet opnieuw te vergrendelen nadat u deze hebt ontgrendeld. Als u echter terug wilt naar de standaardfirmware en geen verdere bestanden naar uw telefoon wilt flashen, kunt u uw bootloader daadwerkelijk opnieuw laten vergrendelen.

De taak om de bootloader opnieuw te vergrendelen wordt uitgevoerd vanuit het bootloader-menu op uw telefoon. Nogmaals, u moet uw telefoon op een computer aansluiten en vanaf daar een opdracht geven. Zodra de juiste opdracht is uitgevoerd, wordt de bootloader op uw apparaat vergrendeld.

Zolang u de bootloader van uw apparaat vergrendeld houdt, kunt u geen ROM's van derden en dergelijke bestanden installeren. De enige manier om deze bestanden vervolgens te gebruiken, is door uw bootloader opnieuw te ontgrendelen.

3. Flash de firmware

Een van de opwindende dingen die je kunt doen met de bootloader-modus is het installeren van verschillende ROM's (ook wel firmware genoemd) op je apparaat. Het vervangen van uw huidige ROM door een aangepast exemplaar betekent in feite dat u uw apparaat een compleet nieuw uiterlijk geeft. Hierdoor verandert de hele look en feel van uw telefoon of tablet.

wat betekent opnieuw opstarten naar de bootloader en hoe gebruik je het? - Android Systeem Herstel (1)

Flash-ROM's met behulp van de Bootloader

Al uw pictogrammen, thema's en zelfs systeemfuncties veranderen wanneer u een aangepast ROM gebruikt. Als je een grote fan bent van aangepaste ROM's en je wilt er een op je apparaat installeren, dan zal de bootloader-modus je daarbij helpen.

In het geval dat u uw telefoon te veel aanpast en u niet tevreden bent met de resultaten, kunt u de standaardfirmware laten flitsen vanuit de bootloader-modus, waardoor uw apparaat teruggaat naar de fabrieksinstellingen.

4. Flash een aangepast herstel

Als u uw apparaat ooit in de bootloader-modus hebt opgestart, heeft u waarschijnlijk de hersteloptie gezien. Wanneer u deze optie kiest, gaat uw apparaat naar de Android-voorraadherstelmodus. Het heeft echter een beperkt aantal opties. Als u de herstelfuncties wilt uitbreiden, is een aangepast herstel precies wat u nodig heeft.

wat betekent opnieuw opstarten naar de bootloader en hoe gebruik je het? - Android Systeem Herstel (2)

Installeer een aangepast herstel met behulp van de Bootloader

Een aangepast herstel brengt veel meer functies met zich mee dan het standaardherstel. Voor het installeren van veel bestanden van derden is bovendien een aangepast herstelprogramma op uw telefoon vereist. Het is deze bootloader-modus die u kunt gebruiken om een ​​aangepast herstel zoals CWM of TWRP op uw telefoon te flashen.

Nadat u een aangepast herstel met de bootloader-modus hebt geïnstalleerd, wordt uw apparaat opnieuw opgestart in dit nieuw geïnstalleerde herstel als u de hersteloptie kiest.

Verwijdert het opnieuw opstarten van Bootloader gegevens?

Degenen onder jullie die hun telefoon nog nooit verder hebben aangepast dan wat het systeem toestaat, zijn misschien een beetje terughoudend om de bootloader-modus te gebruiken. U kunt zich zelfs zorgen maken als het opnieuw opstarten van uw apparaat in de bootloader-modus uw gegevens zal wissen. Dat is wat wij hier voor u gaan beantwoorden.

Wanneer u uw telefoon of tablet opnieuw opstart in de bootloader-modus, wordt er niets van uw apparaat verwijderd. Dat komt omdat de bootloader zelf geen acties uitvoert op je telefoon. Jij beslist wat je installeert met de bootloader-modus, en dan hangt het ervan af of het uitvoeren van die actie je gegevens zal wissen.

Als u bijvoorbeeld de bootloader ontgrendelt, worden al uw gegevens gewist. Dit wordt gedaan om veiligheidsredenen. Op dezelfde manier, als u een volledig aangepast ROM flasht, worden alle gegevens op uw apparaat gewist. Het is dus noodzakelijk maak een back-up van uw Android-telefoon voordat je de bootloader ontgrendelt.

Hoe het Bootloader-scherm te openen

Nu je behoorlijk wat weet over de Android-bootloadermodus, wil je misschien zien hoe deze modus eruit ziet. Als dat het geval is, is het op de meeste Android-apparaten eigenlijk vrij eenvoudig om het bootloader-scherm te openen. Hieronder volgen twee methoden die u kunt gebruiken om de bootloadermodus op uw telefoon of tablet te openen.

Methode 1. Gebruik een toetscombinatie om de Bootloader-modus te openen

Een van de snelste manieren om op de meeste Android-apparaten naar de bootloader-modus te gaan, is door de aangewezen toetsencombinatie te gebruiken. De meeste telefoons hebben een bepaalde toetsencombinatie die u kunt indrukken om uw apparaat opnieuw op te starten in de bootloader-modus in plaats van de normale modus.

Als u een Google Pixel-telefoon gebruikt, kunt u tegelijkertijd op de knoppen Volume omlaag en Aan/uit drukken terwijl uw telefoon is uitgeschakeld om naar de bootloader-modus te gaan.

wat betekent opnieuw opstarten naar de bootloader en hoe gebruik je het? - Android Systeem Herstel (3)

De Bootloader-modus op Android

Op sommige Nexus-telefoons moet u op dezelfde combinatie van Volume omlaag en Aan/uit-toets drukken om naar de bootloader-modus te gaan.

De meeste LG-apparaten volgen ook een vergelijkbare aanpak, waarbij u de knoppen Volume omlaag en Aan/uit tegelijkertijd ingedrukt moet houden om naar de bootloader-modus te gaan.

Op een HTC-telefoon moet je op de toets Volume omlaag drukken en vervolgens je telefoon inschakelen. Houd vervolgens de toets Volume omlaag ingedrukt en u ziet het bootloader-scherm.

Als je opnieuw wilt opstarten naar de bootloader op een Samsung-telefoon, zou je teleurgesteld zijn als je weet dat Samsung-apparaten niet over de bootloader-modus beschikken. In plaats daarvan gebruiken ze iets dat de downloadmodus wordt genoemd en waarin je opnieuw kunt opstarten door de knoppen Volume omlaag + Home + Aan/uit tegelijkertijd in te drukken.

Methode 2. Gebruik ADB om opnieuw op te starten in de Android Bootloader-modus

Als u het moeilijk vindt om opnieuw op te starten naar de bootloader-modus op uw Android-apparaat, kunt u een opdracht met ADB gebruiken om snel en eenvoudig de bootloader op uw telefoon of tablet te openen.

De opdracht werkt op alle apparaten waarop de bootloader-modus beschikbaar is. Hier ziet u hoe u de opdracht geeft.

Stap 1. Schakel USB-foutopsporing in op uw apparaat via Menu > Instellingen > Systeem > Opties voor ontwikkelaars.

Stap 2. Sluit uw telefoon aan op uw computer en zorg ervoor dat dit het geval is ADB op uw computer geïnstalleerd.

Stap 3. Open een opdrachtpromptvenster in de ADB-map, typ de volgende opdracht en druk op Enter.

wat betekent opnieuw opstarten naar de bootloader en hoe gebruik je het? - Android Systeem Herstel (4)

Start opnieuw op in de Bootloader-modus met ADB

Uw apparaat zou onmiddellijk opnieuw moeten opstarten in de bootloader-modus. Als je je afvraagt ​​hoe lang het duurt om opnieuw op te starten naar de bootloader: in de meeste gevallen gebeurt dit meestal onmiddellijk.

Mis het niet: Android-systeemupdate kan niet worden geïnstalleerd? Hoe u dit kunt oplossen >

Het komt neer op

U kunt opnieuw opstarten naar de bootloader op uw Android-apparaat om een ​​overvloed aan acties uit te voeren. Deze acties omvatten vaak het flashen van aangepaste ROM's, het flashen van herstelacties en het terugzetten van uw apparaat naar het standaard-ROM. Wij hopen dat de gids u kan helpen. Als u nog andere vragen heeft over de Android-telefoon, kunt u een bericht achterlaten in het opmerkingenveld.

wat betekent opnieuw opstarten naar de bootloader en hoe gebruik je het? - Android Systeem Herstel (2024)

References

Top Articles
Beyoncé's net worth is more than half a billion dollars. Here's how she earns and spends her fortune.
What Is Beyoncé’s Net Worth? Everything to Know About the Singer's Latest Earnings
Jps Occupational Health Clinic
Fresno Farm And Garden By Owner
Retail Space For Rent Craigslist
NFL on CBS Schedule 2024 - How To Watch Live Football Games
glizzy - Wiktionary, the free dictionary
Castle Nail Spa (Plano)
Lsn Nashville Tn
Poochies Liquor Store
Sphynx Cats For Adoption In Ohio
Otr Cross Reference
Seafood Restaurants Open Late Near Me
Westelm Order
Karen Canelon Only
Wvtm 13 Schedule
Craigslist Apartment Los Angeles
Vector Driver Setup
The Haunting Of A Dream House By Reeves Wiedeman
Craigslist Hoosick Falls
Ihub Fnma Message Board
Software For Organizing A Pledge Drive Crossword Clue
Watch The Lovely Bones Online Free 123Movies
Sunset On November 5 2023
Live2.Dentrixascend.com
NFL Week 1 games today: schedule, channels, live streams for September 8 | Digital Trends
June Month Weather
Math Mystery Case Of The Snowman Army Answer Key
Southland Goldendoodles
Ts Central Nj
352-730-1982
M3Gan Showtimes Near Cinemark North Hills And Xd
Mannat Indian Grocers
Flixmate Chrome Extension
Culvers Flavor Of The Day Freeport Il
Texas Motors Specialty Photos
Managementassistent directie Wonen
Donald Vacanti Obituary
Roseberrys Obituaries
African American Thursday Blessings Gif
Bfads 2022 Walmart
236 As A Fraction
Actors In Sleep Number Commercial
How Do I Change My Usaa Pin
Indian River County FL.
Benson Downs Resident Portal
‘A Knights Tale’ Turns 20: Secrets Behind Heath Ledger’s Royal Rock Flick
Omni Id Portal Waconia
Signature Learn 365 | airSlate SignNow
Job ID:24023861 - Compliance and Operational Risk Specialist - Multiple Locations
Jaggers Nutrition Menu
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated:

Views: 6442

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.