10x de beste pretparken van Florida/Orlando - HolidayTrust.nl (2024)

Denk je aan Florida of Orlando dan denk je aan pretparken in Florida. De meeste te gekken achtbanen, verkoelende waterglijbanen en sprookjesachtige thema’s. De grote namen zijn hier allemaal gevestigd waar Walt Disney World Resort zelfs uit zes verschillende themaparken bestaat. Wij behandelen in welk Florida pretparken je wat kunt doen en voor wie welke het meest geschikt is.

Inhoudsopgave

  1. Walt Disney’s Magic Kingdom
  2. Disney’s Animal Kingdom
  3. Universal’s Islands of Adventure
  4. Universal’s Volcano Bay
  5. Disney’s Hollywood Studios
  6. SeaWorld
  7. Universal Studios Florida
  8. Busch Gardens
  9. Legoland Florida
  10. Disney’s Epcot

Walt Disney’s Magic Kingdom

Vertaald Het Magische rijk is de eerste van de vier attractieparken van Disney. Dit deel werd geopend in oktober 1971 en was het eerste park van Disney. Eigenlijk alles waar je als kind van droomt is in dit park te vinden. Een meet-and-greets met je favorieten Disney figuren. de prachtige vuurwerkshow bij het kasteel en de bekende achtbaan, The Space Mountain.

Voor wie? Heb je jonge kinderen dan is dit park het park om naartoe te gaan. Het park ademt Disney en staat volop in het teken van de belevingswereld van de kinderen.

Verblijf in in 0 dagen even heerlijk eruit Vandaag al vanaf €0.00 Bekijken

Disney’s Animal Kingdom

Wanneer je Florida pretparken gaat bezoek dan mag Disney niet aan het lijstje ontbreken! Het grootste van de vier parken en ook direct het nieuwste park. Het park is bedacht door Walt Disney zelf en is een themapark wat is opgebouwd rond het idee van een dierentuin. Door de vele attracties lijkt het park niet eens op een dierentuin, maar ondanks dat zijn er meer dan genoeg te vinden. Zo kan je er zelfs een echte safari maken. Het populairste gedeelte van het park is dat van Pandora wat gebaseerd is op de fantasiewereld van de film Avatar.

Voor wie? Dit park is vooral geschikt voor kinderen welke gek zijn op dieren en wellicht iets minder te porren zijn voor wilde achtbaan ritten. Overigens zijn deze hier wel te vinden. Daarnaast is het park een echte aanrader voor Avatar-fans!

Universal’s Islands of Adventure

Al vier jaar achter elkaar uitgeroepen tot Florida Pretpark van het jaar door TripAdvisor. Het park bestaat uit 7 themagebieden welke zeer uitlopend zijn van Marvel Super Hero, Toon Lagoon, Jussic Park en The Wizarding World of Harry Potter. Zeker deze laatste is zeer populair bij veel bezoekers. Hier ga je de fantasiewereld in van alles wat te maken heeft met Harry Potter! Vliegende boeken, zwaaiende toverstokken en echt butterbear. Je wordt in het hele verhaal van de kleine tovenaar meegenomen en doormiddel van de Hogwarts Express kan je naar deel twee van dit thema doorreizen welke in het andere park van Universal te vinden is, Universal Studios Florida.

Voor wie? Als je gek bent op Harry Potter dan moet je hier zijn geweest. Wil je beide delen van het park bezoeken dan moet je helaas ook voor beide parken een ticket hebben. Maar ook de overige thema’s zijn een feest. Wie houdt er tenslotte niet van Jurassic Park?

Universal’s Volcano Bay

De temperaturen kunnen behoorlijk oplopen in Florida en dan mag een waterpark natuurlijk niet ontbreken. De absolute blikvanger is hier de vulkaan van 61 meter hoog welke de naam Krakatau draagt. Vanaf de vulkaan vertrekken ook verschillende glijbanen waaronder een glijbaan welke door een bad vol gasten gaat. Super handig je in het park niet met een portemonnee hoeft rond te lopen. Je krijgt namelijk een wearable (smartwatch) waar je mee kan betalen, maar ook allerlei acties in het park kan doen.

Voor wie? Ideaal om een met het hele gezin naartoe te gaan. Zeker op warme dagen is het hier een stuk beter vertoeven als de andere parken. Op het park zijn 19 attracties te vinden op 25 hectare waardoor het mooi overzichtelijk blijft.

Disney’s Hollywood Studios

De deuren van dit themapark werden in 1989 geopend en heten toen Disney-MGM Studios. Hier word je meegenomen in de wereld van film en televisie uit de nog nostalgische tijd van Hollywood. Het park is opgedeeld in zes thema’s waaronder Star Wars en Toy Story Land waarschijnlijk de meest bekende zijn. Deze laatste is leuk, omdat het speelgoed hier zo groot is dat jij klein lijkt. Bij het Star Wars thema maak je kennis met de Millennium Falcon en Star Destroyer. Maak een prachtige reis over het melkweg.

Voor wie? Het park is gemaakt voor mensen welke gek zijn op alles wat met Disney films te maken heeft. Wil je meer weten hoe de films tot stand zijn gekomen of ben je gek op Star Wars of Toy Story dan is dit park een echte aanrader!

Beste accommodaties

TOPDEAL

8 dagen in CozumelVoor maar €986.00

TOPDEAL

9 dagen in OrlandoVoor maar €1071.00

SeaWorld

SeaWorld is voor degene welke echte dierenliefhebbers zijn. Eén van de weinige parken ter wereld waar je nog orka’s kan vinden. De shows met dieren zijn dan ook de echte hoogtepunten van het park ondanks dat de show met de Orka niet onomstreden is. Je leert in de park veel over de zeedieren en hoe ze bijvoorbeeld in het wild leven. Het tweede deel van het park bestaat uit attracties waar nat worden gegarandeerd is.

Dat het werken met orka’s niet ongevaarlijk is blijkt maar, want Orka Tilikum heeft meerdere trainers verwond. Er is zelfs een documentaire gemaakt genaamd Blackfish

Voor wie? Dierenliefhebbers hebben hier de dag van hen leven. De shows zijn een echte hoogtepunt, maar ook een bezoek aan de vele attracties mag je zeker niet overslaan.

Universal Studios Florida

Het eerste pretpark van Universal Florida en daarmee vind je hier ook de meeste originele attracties van deze filmmaker. Stap in de wereld van Men in Black, The Simpsons en Transformers. Ook vind je in dit park het vervolg van The Wizarding World of Harry Potter. Onder meer vind je hier Olivanders, Hagwarts, The Knight Bus en Knockturn Alley.

Voor wie? Dit park is vooral populair bij mensen welke van de traditionele films van Universal houden. Zeker The Simpsons is hier erg populair, maar natuurlijk ook het vervolg van het Harry Potter thema. Daarnaast staan er behoorlijk wat achtbanen in het park waardoor veel snelheid duivels hier te vinden zijn.

Busch Gardens

Dit attractiepark staat in het thema van Afrika en is een dierentuin anex pretpark. Het beschikt over 9 achtbanen en beschikt over een grote dierentuin. Zelfs één van de grootste van heel Amerika! Geen fan van achtbanen? Het park biedt veel shows aan welke je kan bezoeken en heeft voor de kleinste veel speciale plekken waar zij zich kunnen vermaken.

Voor wie? Voor degene die van een snelle achtbaan houden, is dit een ideaal park. Zeker als de kleinste gek zijn op dieren heb je een ideale combinatie te pakken.

Legoland Florida

Legofanaten opgelet, want hier gaat je hart zeker sneller van kloppen! Voor jong en oud is dit een fantastisch themapark waar alles in het teken staat van Lego! Kinderen kunnen zelf aan de slag met lego, maar ook in attracties zoals auto’s en boten welke geheel in het teken de steentjes staan. Voor de wat oudere zijn er zelfs achtbanen te vinden. Mis Miniland USA moet je zeker bekijken, want hier vind je miniaturen van bekende staden zoals bijvoorbeeld New York City.

Voor wie? Jong of oud? Het maakt niet uit! Legoland is voor iedereen die van de bouwsteentjes houden en is een geweldige aanvulling op de steeds maar groter worden themaparken. Geniet van de bouwkunsten en leuke attracties en neem wat moois mee voor thuis.

Disney’s Epcot

Een heel ander themapark als wij in Europa kennen. Dit park draait op alles van de menselijke prestaties en de toekomst. Het park is dan ook super leuk en leerzaam tegelijk. Zo leer je hier verschillende culturen kennen aan de hand van prachtig paviljoenen, attracties en lekker eten. Je eet hier echt maaltijden uit alle hoeken van de wereld wat het zo ontzettend leuk maakt.

Voor wie? Eigenlijk was het park bedoelt voor iedereen die de wereld in een dag wilt verkennen.Maak kennis wat ons allemaal te wachten staat en wat er allemaal al is uitgevonden, maak maak ook een wandeling door de World Showcase. Zeker voor volwassenen welke van wandelenen, de wereld en eten houden een plezier om te bezoeken.

Mis je nog een pretpark aan deze lijst van Florida pretparken? Laat het ons dan weten!

10x de beste pretparken van Florida/Orlando - HolidayTrust.nl (2024)

References

Top Articles
Professor Qwertyson
Pg Huntington Beach Tournament 2023
Omega Pizza-Roast Beef -Seafood Middleton Menu
Radikale Landküche am Landgut Schönwalde
Minooka Channahon Patch
Lamb Funeral Home Obituaries Columbus Ga
Fusion
Hay day: Top 6 tips, tricks, and cheats to save cash and grow your farm fast!
Free Robux Without Downloading Apps
When Is the Best Time To Buy an RV?
2021 Tesla Model 3 Standard Range Pl electric for sale - Portland, OR - craigslist
Catsweb Tx State
4Chan Louisville
Cnnfn.com Markets
Theresa Alone Gofundme
Leader Times Obituaries Liberal Ks
Skyward Login Jennings County
Nesz_R Tanjiro
Swgoh Blind Characters
Water Trends Inferno Pool Cleaner
Milanka Kudel Telegram
Pickswise Review 2024: Is Pickswise a Trusted Tipster?
Lowes Undermount Kitchen Sinks
Hdmovie2 Sbs
Georgetown 10 Day Weather
Rufus Benton "Bent" Moulds Jr. Obituary 2024 - Webb & Stephens Funeral Homes
Jenna Ortega’s Height, Age, Net Worth & Biography
SuperPay.Me Review 2023 | Legitimate and user-friendly
Walmart Near South Lake Tahoe Ca
Mybiglots Net Associates
Shadbase Get Out Of Jail
Sadie Sink Reveals She Struggles With Imposter Syndrome
F45 Training O'fallon Il Photos
What Individuals Need to Know When Raising Money for a Charitable Cause
Mdt Bus Tracker 27
Astro Seek Asteroid Chart
Missing 2023 Showtimes Near Mjr Southgate
What Happened To Father Anthony Mary Ewtn
Strange World Showtimes Near Atlas Cinemas Great Lakes Stadium 16
Ducky Mcshweeney's Reviews
Stanford Medicine scientists pinpoint COVID-19 virus’s entry and exit ports inside our noses
Merkantilismus – Staatslexikon
The Closest Walmart From My Location
Author's Purpose And Viewpoint In The Dark Game Part 3
Seminary.churchofjesuschrist.org
Man Stuff Idaho
5A Division 1 Playoff Bracket
Fatal Accident In Nashville Tn Today
Avatar: The Way Of Water Showtimes Near Jasper 8 Theatres
Motorcycles for Sale on Craigslist: The Ultimate Guide - First Republic Craigslist
Theater X Orange Heights Florida
211475039
Latest Posts
Article information

Author: Madonna Wisozk

Last Updated:

Views: 5837

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Madonna Wisozk

Birthday: 2001-02-23

Address: 656 Gerhold Summit, Sidneyberg, FL 78179-2512

Phone: +6742282696652

Job: Customer Banking Liaison

Hobby: Flower arranging, Yo-yoing, Tai chi, Rowing, Macrame, Urban exploration, Knife making

Introduction: My name is Madonna Wisozk, I am a attractive, healthy, thoughtful, faithful, open, vivacious, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.